Een hotstone-massage is zoals het woord al zegt een massage met ‘hete’ stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt tussen de 45 -50 graden. De hotstone-massage is een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd.

Eerst wordt de rug gemasseerd met amandelolie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Dan neem ik de hete stenen in mijn handen en laat het lichaam wennen aan de warmte. Ik masseer dus wisselend met stenen en mijn handen. Als ik klaar ben met de rug massage, worden er een aantal stenen op uw rug neergelegd. Dan ga ik verder met de benen op dezelfde manier. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Deze massage wordt dus niet alleen met de stenen gegeven, maar de stenen zijn een verlengstuk van, of een aanvulling op de handen.
Het is vooral de combinatie van warmte en beweging. Een hotstone-massage draagt bij aan een herstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Hotstone-massage is geschikt voor:
– mensen die gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen en relaxen
– mensen met spier- en zenuwpijnen, rug- en/of nekpijn
– mensen met een slechte doorbloeding
– mensen met luchtwegaandoeningen
– mensen met burn-out of die algemene moeheid en zwakte voelen
– mensen die last hebben van reuma*
– mensen die last hebben van gewrichtsontstekingen die pijn veroorzaken en de beweeglijkheid bepalen

Als het boven de 24 °C is, buiten of in mijn praktijk, voer ik geen hotstone-massage uit. Uw lichaam kan namelijk bij zo’n temperatuur niet genoeg afkoelen.

*Let op: dit geldt niet voor alle vormen van reuma, neem altijd eerst contact op met een arts of therapeut voor een advies.
Prijzen hotstone – massage klik hier.