Reiki Inwijdingen – drie graden

Reiki is een eenvoudige en effectieve behandelmethode, waarbij met handoplegging wordt gewerkt. Een persoon die is ingewijd als reiki behandelaar, heeft zijn of haar energiebanen in het lichaam laten openen en ontdoen van obstakels door de reiki inwijding. Deze persoon ontvangt niet alleen een verhoging van levensenergie of Ki voor eigen genezing, maar wordt verbonden met de bron van alle universele Ch’i of Ki.
Ik geef alleen maar individuele inwijdingen. En de inwijdingen doe ik pas nadat u eerst minimaal een keer bij me bent geweest voor een reiki behandeling. Ik vind namelijk dat u een goed gevoel moet hebben bij de master die u inwijdt en dat kan je alleen maar weten als u een reikibehandeling hebt ondergaan. Het geven van theorie beperk ik tot een minimum. Het ervaren van reiki en bepalen wat reiki voor u is, staat centraal. Natuurlijk is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen, maar ik raad iedereen aan van tevoren het boek ” De Kern van Reiki ” te lezen van Diane Stein.
Er zijn drie inwijding niveaus: Reiki I, II en III.

Reiki I

In reiki I heelt de inwijding zelf op het fysieke niveau ziekten bij degene die de inwijding ontvangt. De fysieke gezondheid van de ingewijde verandert vaak ten goede in de maanden na de initiatie. Reiki I behandelingen zijn bedoeld voor zelfgenezing en voor het genezen van iemand anders die fysiek aanwezig is.

Je leert:
handposities voor zelf behandeling
handposities voor behandeling van een ander die fysiek aanwezig is
handposities voor een chakra healing van een ander die fysiek aanwezig is

Reiki II

Je wordt ingewijd in reiki II. Onze intuitie en onze geneeskracht neemt toe. Je leert drie symbolen van reiki met de bijbehorende mantra’s. Door de tweede graad wordt het vermogen om te genezen enorm versterkt en kun je met behulp van de symbolen op afstand genezen, dus zonder gebonden te zijn aan ruimte en tijd.

Je leert:
genezen op het niveau van het fysieke lichaam
genezen op het niveau van het emotionele lichaam
genezen op het niveau van het mentale lichaam

Reiki III

U wordt ingewijd in reiki III. Dit houdt een buitengewoon krachtige healing in. Het heelt ongemak op het hoogste niveau, op het niveau van de diepst liggende oorzaak. Deze graad wordt alleen aan de serieuze behandelaar aanbevolen en in het bijzonder aan hen die reiki willen onderwijzen en het een belangrijk deel van hun leven willen laten uitmaken. Reiki III is de graad van master en leraar.
Vanaf deze inwijding bent u in staat ook aan andere mensen inwijdingen te geven. Daarmee neemt u bewust, maar ook onbewust een bepaalde verantwoordelijkheid op uw schouders. De term master die aan deze inwijding verbonden is, betekend namelijk niet dat u baas over een ander bent maar dat u hen als een soort leidsman en leraar mag begeleiden in hun (levens)proces.

9X9A3093 0