Het Japanse woord reiki betekent ” universele levensenergie””.

De naam wordt gebruikt voor een natuurlijke manier van genezen van lichaam en geest.
De energie om ons heen stroomt door de handen van de reiki beoefenaar naar de persoon die behandeld wordt. Dit bevordert de natuurlijke gezondheid.

Iedereen kan reiki leren. Het vereist geen speciale vaardigheden, eigenschappen of verstandelijk vermogen. Als u reiki eenmaal beheerst, kunt u op elke moment uw handen op uzelf of iemand anders leggen om de pijn te verlichten of om te ontspannen.

De kunst van handoplegging is al heel oud. Het is een instinct om uw handen op een lichaamsdeel te leggen dat gewond of ziek is. Moeders zijn hier een voorbeeld van. Wanneer een kind zich verwond heeft, legt de moeder haar hand op de pijnlijke plek. Menselijke aanraking geleidt healing, zorg en liefde.

Reiki masters kunnen op een krachtige manier werken met de natuurlijke energie, omdat bij de inwijding, de afstemming, de blokkades in de energie kanalen worden opgeheven. Bij de afstemming wordt u voor altijd verbonden met de bron van reiki, de reiki- straal, de universele energie. Vanaf het moment dat je een inwijding in reiki hebt ontvangen, hoeft u alleen maar uw handen op uzelf of op een ander te leggen en de Reiki- energie begint te stromen.

Als u uzelf of een ander reiki geeft, kan het zijn dat u dingen ziet of voelt die u nog niet eerder hebt ervaren. Sommigen voelen meer dan anderen.
Sommigen voelen niets, maar desondanks zal de energie toch stromen. U kunt bv. tintelingen voelen, of warmte of kou.

Met reiki kunt u uzelf helen, op lichamelijk, spiritueel, mentaal en emotioneel gebied. Reiki brengt u weer in balans. Behandel uzelf zo veel mogelijk, als het kan elke dag, en het is ook goed om op anderen te oefenen. Als u met reiki werkt, werk dan altijd vanuit de juiste intentie, liefdevol, en richt je niet op een resultaat. De reiki- energie gaat daar naar toe, waar hij naar toe moet gaan, en doet wat er gedaan moet worden.

Reiki staat niet op zich, maar is onderdeel van het grote geheel, het is een mogelijkheid tot het werken met energie. Groeien vanuit uw eigen kracht.

Reiki inwijdingen geef ik op individuele basis.

Belangrijk vind ik dat u de realiteit niet uit het oog verliest en gewoon met beide benen op de grond blijft, want daar ligt uw balans.

EB8F92C0-1AA4-4643-A6A0-075652493F57