Tijdens de behandeling ligt u op een behandeltafel en ontvangt u reiki. U hoeft uzelf niet uit te kleden.
Wel is het verstandig om geen knellende kledingstukken aan te doen.
Via mijn handen krijgt u reiki, u moet het zien als een “doorgeefkanaal”.
Per positie worden de handen een aantal minuten op of vlak boven uw lichaam gehouden.
Op pijnlijke plaatsen wordt langer reiki gegeven.
Bij iedereen werkt reiki anders en elke behandeling wordt verschillend ervaren.
Sommigen zeggen dat het warm aanvoelt, anderen ervaren het juist als verkoelend. Ieder mens is tenslotte ook verschillend en de behandelaar bepaalt niet wat reiki moet doen.
Reiki werkt altijd in op dat gebied waar u – als ontvanger – het meest bij bent gebaat.
Wel merkt u dat uw energie weer aangevuld wordt. Misschien wordt een emotionele blokkade opgeheven, of de pijn vermindert of verdwijnt en u voelt uzelf daardoor prettiger.
Laat u emotionele blokkades zitten, dan kunnen er allerlei fysieke klachten ontstaan. Meestal wordt een behandeling als heel ontspannend ervaren, zijn spieren en gewrichten minder pijnlijk en voelt men zich uitgerust.
Veel mensen vinden het fijn om één keer in de 4 weken voor een behandeling te komen.
Maar soms is het prettig of nodig om 2 of meerdere keren kort na elkaar een behandeling te krijgen.

Een reikibehandeling duurt ongeveer 1 uur. Ik neem hiervoor altijd de tijd, een behandeling kun je niet zomaar afbreken.

Reiki is geen wondermiddel, maar kan veel ondersteuning bieden en helpen bij lichamelijke klachten en emotionele problemen. Reiki kan goed in combinatie met andere vormen van therapie gebruikt worden.
Reiki vervangt niet de reguliere behandelingen, maar kan als ondersteuning veel doen in het natuurlijke genezingsproces bij mensen.
U kunt reiki dus ontvangen via een behandeling, maar het kan ook zijn dat u denkt: “Dit wil ik ook graag doen”.
Er zijn mensen die van jongs af aan deze energie kunnen doorgeven aan anderen. Maar bij veel van ons stopt dit al op jonge leeftijd. Het “doorgeefkanaal” sluit zich dan door allerlei invloeden van binnenuit en buitenaf.
Een reiki master kan via inwijdingen dit “doorgeefkanaal” openen en u afstemmen op deze energie. Vanaf dat moment kunt u via uw handen reiki geven aan uzelf en anderen. Iemand die reiki geeft, is een “doorgeefkanaal” voor deze levensenergie; u geeft dus niet uw eigen energie weg. Naast het geven van energie, helpt reiki u ook bij uw eigen ontwikkeling als mens.
Door inwijdingen worden bij de ‘leerling’ de energiekanalen geopend. Meestal ervaart u  vlak na de inwijding al een veranderingen in de  handen en merkt u dat de energie door u stroomt. Anderen ervaren dit na enige tijd.